New York

Afleiding

Veel mensen zoeken afleiding in melig vermaak, met het gevolg dat de uiterst domme film Zoolander van en met Ben Stiller, die een parodie probeert te zijn op de wereld van mannelijke modemodellen, een hit is geworden. Ook een kandidaat voor de slappe lach is uit Australië overgewaaid: Puppetry of the Penis door David Friend en Simon Morley, die inderdaad een poppenspel opvoeren met hun penis in de hoofdrollen. In het John Houseman Theatre, 450 West 42nd Street. Inl 00-12122396200. Een ander soort escapisme biedt de tentoonstelling van gebruiksobjecten als maskers en muziekinstrumenten van een volk in Mali, dat gelooft dat alle voorwerpen een ziel hebben. Bamana: The Art of Existence in Mali in het Museum of African Art, 593 Broadway, in SoHo. T/m 3 mrt. Inl 00-12129661313.

Halve prijs, dubbele wachttijd

De League of Off-Broadway Theaters and Producers biedt aan (voorlopig t/m 31 oktober) iedere tweede Off-Broadway voorstelling voor de halve prijs, inl 00-12124215422. Veel goedkope kaartjes voor Broadway zijn te krijgen op de dag van de voorstelling bij de TKTS-kiosk op Times Square, maar reken niet op toegang tot de populaire shows als The Producers. De wachttijd voor het Empire State Building, waar men vanaf de bovenste verdieping uitzicht heeft op de afwezigheid van de Twin Towers, is opgelopen tot anderhalf uur.

En verder

Tekeningen en prenten van Pieter Breughel de Oude in het Metropolitan Museum t/m 2 dec 00-12125357710; Mamma Mia, de op Abba geïnspireeerde musical begint op 16 okt in het Winter Garden Theatre, Broadway bij 50th Street 00-12122396200; Ellis Island en het Statue of Liberty blijven tot nader order voorlopig gesloten.

Voor inlichtingen over speciale voorstellingen en evenementen, sluitingen en afgelastingen, of alleen maar waar of hoe te helpen kan men terecht bij www.nycvisit.com of de officiële website van New York City: nyc.gov).