Lijfwacht WK-spelers

Alle spelers zullen tijdens het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Zuid-Korea en Japan worden vergezeld door een persoonlijke lijfwacht. Dat heeft de organisatie van het mondiale titeltoernooi gisteren in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul bekendgemaakt.

,,Vanaf het moment dat de spelers de vliegtuigtrap afdalen tot het moment dat ze vertrekken, zullen ze beschermd worden door een lijfwacht'', verklaarde Lee Moo-Young, verantwoordelijk voor de veiligheid in Zuid-Korea tijdens het wereldkampioenschap dat volgend jaar voor het eerst in de historie wordt verspreid over twee landen.

Lee zei dat de organisatie deze extra veiligheidsmaatregel heeft genomen, nadat het elftal van de Verenigde Staten zich afgelopen weekeinde had geplaatst voor de eindronde.

De Japanse en Zuid-Koreaanse organisatoren hebben ongeveer 800 lijfwachten tot hun beschikking voor de ongeveer 700 voetballers uit de 32 landen en voor de 15 functionarissen van de wereldvoetbalfederatie FIFA. Het wereldkampioenschap begint volgend jaar op 31 mei in Seoul en eindigt op 30 juni in Tokio.