Vakantiegevoel

Na twaalf uren reizen zijn we echt op vakantie. Europa is heel ver weg en Brisbane is nog maar een klein eindje. In de Airbus sla ik The Australian open; even voorproeven van ons vakantieland. `Russisch vliegtuig geëxplodeerd boven Zwarte Zee. Passagiers en bemanning dood. Mogelijk terroristische aanval.' Onrust verdringt het vakantiegevoel, maar een glas Australische Chardonnay helpt.

In ons hotel in Brisbane staart een jongen gespannen naar de tv. Een baardige Osama gebaart bij de Australische uitleg. De jongen zapt naar CNN, daar gebaart hij net zo. Op tafel kopt The Australian: `Bin Laden targets N-bombs, oil'. De jongen zegt dat hij al een week had moeten vertrekken, maar er waren geen vliegtuigen.

Als hij opstaat zegt hij verontschuldigend: ,,I'll go visit Kangaroo Point. Try to catch the holiday feeling.''

    • Jan van Barneveld