Straf geëist tegen vredesactiviste

Voor het gerechtshof in Den Bosch is vandaag tien weken onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen een 56-jarige vredesactiviste uit Geldrop wegens vijf illegale acties op de vliegbasis Volkel. Bovendien wil justitie dat de vrouw 25 dagen wordt gegijzeld als ze blijft weigeren een schadevergoeding te betalen van 1.600 gulden. Die is haar opgelegd voor de vernielingen die ze op het vliegveld aanrichtte. De politierechter veroordeelde de vredesactiviste eerder tot een taakstraf van honderd uur. Hij ging ook akkoord met de gijzeling. De Geldropse voert al jaren actie omdat volgens haar Amerikaanse kernwapens op de vliegbasis Volkel zijn opgeslagen. Ze dringt geregeld op de basis door. Daar steekt ze banden lek en kalkt ze leuzen. Ook bezette ze enkele keren de verkeerstoren en gebruikte ze de landsbaan om te skaten.