Computerdieven op Schiphol gearresteerd

De marechaussee op Schiphol heeft vijf Amsterdammers aangehouden die worden verdacht van de diefstal van laptops en medische apparatuur bij een expeditiebedrijf op Schiphol-Zuidoost.

De buit had een waarde van ruim 350.000 gulden. Daarnaast werd voor 90.000 gulden aan schade aangericht, aldus de marechaussee. Onder de vijf verdachten in de leeftijd van 17 tot en met 34 jaar oud, bevonden zich een medewerker en een ex-werknemer van het bestolen bedrijf. De overvallers hadden al eerder geprobeerd het bedrijf te overvallen, maar stuitten toen op dichte hekken en rolluiken. Op 13 april rond half vier stonden deze open. De overvallers dreigden met vuurwapens en knevelden de twee aanwezige medewerkers. Daarna reden ze pallets met apparatuur naar gereedstaande vrachtwagens. Van de buit is nog niets teruggevonden. Vier van de vijf verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. De vijfde is op vrije voeten gesteld, maar komt nog wel voor de rechter.