Bestuursvoorzitter Randstad stapt op

Bestuursvoorzitter Hans Zwarts (61) van uitzendketen Randstad treedt per 1 januari 2002 af. Zwarts wordt opgevolgd door bestuurslid Cleem Farla, die momenteel de divisie Europa beheert. Het besluit van Zwarts, afkomstig van het financiële concern ING, valt een maand nadat grootaandeelhouder en commissaris F. Goldschmeding tegenover deze krant forse kritiek uitte op de topman. Zwarts zou ,,een verkeerde keuze'' hebben gemaakt bij de 1,6 miljard gulden aan acquisities in de Verenigde Staten in 1998. Zo'n snelle expansie leidde volgens Goldschmeding tot ,,een tekort aan management en expertise'' binnen het bedrijf.

De raad van commissarissen beschouwt het vertrek van Zwarts ,,als een verlies'' maar heeft ,,begrip voor de overwegingen van Hans om nu zijn vertrek aan te kondigen.'' ,,Iemand gaat toch een keer met pensioen'', licht president-commissaris J. Peters desgevraagd toe. Hij wil niet ingaan op de vraag of de uitspraak van Goldschmeding binnen de raad van commissarissen tot onenigheid heeft geleid. ,,Ik ben voor transparantie maar er zijn grenzen.''

zwarts: pagina 15