Beeld meisje Nulde gereed

De reconstructie van het hoofdje van het vermoorde meisje van wie het rompje is gevonden op Strand Nulde bij Putten is gereed. Dit heeft de politie vandaag bevestigd. Professor Wilkinson van de universiteit van Manchester heeft de reconstructie gemaakt.

De politie beslist volgende week of zij het beeld van het meisje openbaar maakt. In overleg met onder andere de technische recherche en het openbaar ministerie wordt gekeken of de reconstructie betrouwbaar genoeg is.

Het stoffelijk overschot van het vijf- tot zevenjarig meisje werd eind augustus zonder ledematen en hoofd gevonden op het strand bij Putten. Het hoofdje dook enkele dagen later op bij Hoek van Holland. Drie weken geleden vond de politie in Londen een rompje van een ongeveer vijfjarige jongen. Evenals bij het lijkje bij Putten, ontbraken ledematen en hoofd en lag het al enige tijd in het water. Verdere overeenkomsten werden er niet gevonden.

Het onderzoek naar de moord op het meisje bij Putten richt zich vooral op het achterhalen van haar identiteit. De recherche heeft twee weken geleden naar alle basisscholen in Nederland een brief gestuurd, met het verzoek alle vermissingen en verhuizingen van vijf- tot zevenjarige meisjes te melden. Ook is het onderzoeksteam nog steeds bezig de lijsten met vermissingen uit binnen- en buitenland na te trekken. Tot nog toe heeft dat niets opgeleverd.