Ajax legt Ibrahimovic boete op

Ajax heeft de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic een geldboete oplegd voor de elleboogstoot die hij vorige week in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen uitdeelde tegen Melchior Schoenmakers. De actie van Ibrahimovic werd niet opgemerkt door scheidsrechter Dick Jol.

De openbare aanklager van de voetbalbond is inmiddels een onderzoek begonnen. Ajax verwacht deze week een schikkingsvoorstel te horen. Ajax houdt er rekening mee dat de KNVB alsnog tot vervolging overgaat. Volgens een woordvoerder van Ajax heeft de club Ibrahimovic al aangesproken op zijn gedrag voordat de KNVB een onderzoek instelde. ,,Wij hebben hem een boete opgelegd, omdat we dit soort gedrag niet te tolereren vinden. We willen ook voorkomen dat Ibrahimovic een reputatie opbouwt'', zei de woordvoerder van Ajax, die de hoogte van de boete niet bekend wilde maken.

Ajax heeft niet overwogen om Ibrahimovic op voorhand zelf te schorsen voor de wedstrijd van morgenavond tegen NEC.