Volleyballer wacht nog op salaris

Volleyballer Mark Broere is een van de spelers die nog geld tegoed hebben van de vereniging Vrevok uit Nieuwegein. Van het achterstallig salaris over een periode van drie maanden heeft de speler inmiddels twee maanden uitbetaald gekregen door de bedrijfsvereniging. Over het restant wordt nog onderhandeld.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Mark Broere: ,,Omdat Vrevok vorig jaar Champions League speelde en goede spelers nodig had. Voorzitter Ron Groené speculeerde gedurende het seizoen op de komst van nieuwe sponsors. Dat viel tegen, zodat de club in de problemen kwam. Als spelers hebben wij in de loop van het seizoen al een paar keer aan de bel getrokken, omdat de betaling van de salarissen zeer onregelmatig verliep.''

En uiteindelijke bleef betaling helemaal uit?

,,Ja en toen heb ik samen met Martin van der Horst een rechtszaak tegen de club aangespannen. Als gevolg daarvan moest Vrevok het faillissement aanvragen en werden twee maanen van onze salarissen uitbetaald door de bedrijsvereniging. Er wordt nog bekeken of we recht hebben op het derde deel. Maar ik verwacht niet dat dat problemen zal opleveren.''

Je kon ondanks een doorlopend contract weg?

,,Ja, want ik kon aantonen dat Vrevok zijn verplichtingen niet kon nakomen. En dus was ik vrij om over te stappen naar Zwolle. Hoewel Vrevok erg aandrong voelde ik er niets voor om nog een jaar te blijven, want er was een vertrouwensbreuk ontstaan.''

Je hebt leergeld betaald?

,,Dat mag je wel zeggen. Ik heb in de negen jaar dat ik volleybal bij Geldrop en Dynamo uit Apeldoorn gespeeld en die clubs zijn altijd hun verplichtingen nagekomen. Ik wist dus niet wat me overkwam bij Vrevok. Maar ik zorg er na deze affaire voor dat mijn contract goed is dichtgetimmerd. Het gaat je niet in je koude kleren zitten als je geen geld ontvangt. Het is nog een wonder dat we desondanks de beker wonnen. Ik ben op advies van mijn advocaat blijven trainen en spelen, omdat de club elke andere handeling als werkweigering had kunnen opvatten. Ik moest er voor zorgen dat ik juridisch sterk stond.''