Portugal blijft Ierland voor in kwalificatie WK

Portugal heeft de WK-kwalificatiestrijd in groep 2, met Nederland, succesvol afgerond. De Zuid-Europese ploeg won zaterdagavond in Lissabon voor 80.000 toeschouwers met 5-0 van Estland, de ploeg van de Nederlandse bondscoach Arno Pijpers. Daarmee verzekerde Portugal zich op doelsaldo van de eindzege in groep 2. De Portugese treffers kwamen op naam van Gomes (twee), Joao Pinto, Pauleta en Figo. Portugal neemt voor het eerst sinds 1986 deel aan het WK.

Concurrent Ierland won in Dublin met 4-0 van Cyprus. Het verschil in doelsaldo was echter veel te groot om Portugal te passeren. Voor de Ieren scoorden Harte, Quinn, Connolly en Keane. Op zijn 35ste verjaardag verbeterde Quinn met zijn 21ste treffer voor Ierland het record van Frank Stapleton, die 20 keer scoorde. Ierland speelt in de playoff-ronde tegen de nummer 3 van de Aziatische zone.