Gerustgesteld

Gisteravond belde ik, een uur na het begin van de acties in Afghanistan, met mijn grootouders. Zoals de meeste mensen zaten zij voor de televisie om de gebeurtenissen op de voet te volgen. Mijn opa informeerde kort of ik `de televisie al aan had'. Toen ik dat bevestigde, was hij gerustgesteld, maar mijn oma wilde ook nog graag `even mijn stem horen'.

En het volgende moest haar van het hart: ,,De Derde Wereldoorlog is nu echt begonnen, mijn kind.'' Even maakte ik me zorgen of ze in angst zouden zitten, maar het tegendeel was het geval. Zij wilde mij juist een hart onder de riem steken: ,,Dit zal heel lang gaan duren. De olie zal wel weer schaars worden, maar we overleven het wel. Opa en ik hebben de Tweede Wereldoorlog ook overleefd en weet je, we zijn toen zelfs getrouwd!''

    • Mirjam Lingen