Bonds stelt record op 73 homeruns

Honkballer Barry Bonds heeft het homerunrecord aangescherpt tot 73. De 37-jarige linksvelder sloeg gisteren in de eerste inning in de met 2-1 gewonnen wedstrijd van de San Francisco Giants tegen de Los Angeles Dodgers voor de laatste keer dit seizoen een bal over de omheining. Zaterdag had hij met de 71ste en 72ste het record van Mark McGwire uit 1998 verbeterd.

,,Dit was een fantastische manier om het seizoen te beëindigen'', zei Bonds gisteren na afloop. ,,Een homerun en een overwinning, wat kan een mens nog meer wensen. Ik had nooit verwacht dat het mij zou lukken.'' De Giants werden in het weekeinde ondanks het record van Bonds uitgeschakeld voor de play-offs. Ricky Henderson van de San Diego Padres kwam op de slotdag van het reguliere seizoen tot de 3.000ste honkslag in zijn loopbaan. De 42-jarige honkballer is de 25ste speler die dit aantal weet te halen. Cal Ripken Jr. van de Orioles en Tony Gwynn van de Padres speelden dit weekeinde hun laatste wedstrijd in het professionele Amerikaanse honkbal.

De Seattle Mariners wisten het recordaantal overwinningen uit 1906 van de Chicago Cubs niet te verbeteren. De ploeg evenaarde deze prestatie zaterdag, maar verloren hun laatste partij tegen de Texas Rangers met 4-3 en bleven op 116 zeges steken.

De Houston Astros verzekerden zich in de slotwedstrijd van de zege in de Central Division van de National League. De ploeg won met 9-2 van de St. Louis Cardinals. De Atlanta Braves eindigden bovenaan in de East Division en de Arizona Diamondbacks in de West Division.

In de American League plaatsten de New York Yankees (East Division), de Cleveland Indians (Central Division) en de Mariners (West Division) zich rechtstreeks voor de play-offs.