Selectie Radio

RADIO

NPS in concert. Opnames van het Radio Symfonie Orkest onder leiding van Mark Foster van 11 april 1999 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Met medewerking van Frank Peters (piano). Radio4, 20.00-22.00u.

Supplement. Aflevering: Pianola's en wasplaten. Over twee soorten muziekopnametechnieken. Twee pianalisten (pianola-programmeurs), de Duitse ingenieur Trimpin en Rex Lawson, bewerkten de laatste compositie van de Amerikaanse componist Conlon Nancarrow alsook Les noces van Stravinksy. Radio4, 22.00-1.00u.

Nachtlicht. Kinderboekenschrijvers lezen voor naar aanleiding van de Kinderboekenweek. Guus Kuijer leest voor uit Polleke, Toon Tellegen vertelt over de krab en de eekhoorn en Remco Campert laat een verhaal horen uit De olifant die lui was, dat opnieuw is uitgegeven. Verder draagt Eva Gerlach acht van haar eigen gedichten voor. Radio 1, 1.00-6.00u.

Spiegels. Met een portret van de Belgische zanger en `vrouwengek' Raymond van het Groenewoudt van wie vandaag een nieuwe cd verschijnt. 747AM, morgen, 15.00-16.00u.