Koffiezakjes inzet geding

Koffieconcern Douwe Egberts (DE) heeft een kort geding aangespannen tegen Albert Heijn over de koffiezakjes die de supermarktketen verkoopt onder de naam `Perla Café Crème Koffie-pads'. Deze zakjes met aanmaakkoffie zouden volgens DE teveel lijken op de `Senseo Crema Coffee Pads' en daarmee inbreuk doen op het octrooirecht dat DE heeft.

De koffiezakjes van beide merken kunnen alleen gebruikt worden bij de bereiding van koffie met het Senseo Crema-koffiezetapparaat, dat DE samen met Philips eerder dit jaar op de markt bracht. Direct na de introductie had DE moeite voldoende zakjes op de markt te brengen. Beide partijen zeggen te hopen vóór het kort geding, op 20 november, tot een oplossing te komen. ,,Maar we hebben onze zakjes natuurlijk niet geïntroduceerd om ze uit de schappen te halen'', zegt AH.