Rowling wint rechtszaak over foto's dochter (8)

POTTER-SCHRIJFSTER JO Rowling heeft afgelopen woensdag een rechtszaak gewonnen tegen het Engelse tijdschrift OK!. Het schandaalblad had een reportage geplaatst met foto's van de 8-jarige dochter van Rowling in bikini. Jo Rowling was daar woedend over, want ze probeert haar dochter Jessica uit de publiciteit te houden, en haar een zo normaal mogelijke opvoeding te geven. Ze was expres met haar dochter naar het afgelegen eiland Mauritius gegaan, buiten het vakantieseizoen. Volgens de rechter had het blad OK! de foto's niet mogen plaatsen, omdat Jessica er last van heeft. Ze is er op school mee gepest. ,,Ik ben blij met de veroordeling, want ik doe er alles aan om Jessica te beschermen tegen de opdringerige pers'', zei Rowling. Sinds het succes van haar Potterboeken zit de pulppers haar op de hielen. In haar boeken, vooral de laatste, Harry Potter & De Vuurbeker, neemt ze de schandaalpers ook op de hak, met de figuur Rita Pulpers.

Stuur je Potterervaring aan NRC Potterhoekje, Postbus 3372, 1001 AD Amsterdam. Zet je naam, leeftijd adres op de brief.