Ramsj

Françoise Cachin e.a.: Cézanne. Paperback, Philadelphia Museum of Art 1996, van ƒ130,– voor ƒ59,50.

Premsela Amsterdam.

Imposante catalogus van bijna zeshonderd pagina's, behorende bij een groots opgezette Cézanne-expositie die in 1996 in Philadelphia te zien was en later naar de Tate Gallery in Londen verhuisde. Uitgebreide essays, gevolgd door goede reproducties van de maar lieft 227 schilderijen en tekeningen die men bijeen wist te brengen (`the most representative and important of Cézanne's works', aldus de samenstellers van de expositie).

Bij De Slegte liggen nog twee aantrekkelijke catalogi: Antoon van Dyck 1599-1641, een prachtig portret van de befaamde Vlaamse schilder, uitgegeven ter gelegenheid van diens vierhonderdste geboortedag (van ƒ119,80 voor ƒ34,50), en Brugge en de Renaissance, van Memling tot Pourbus, met afbeeldingen van schilderijen, boeken (waaronder een `Lof der Sotheyt' uit 1560), beeldhouwkunst en wandtapijten uit de grote Brugse periode. Van ƒ74,90 voor ƒ24,50.

    • Henk Lagerwaard