Ramsj

Fik Meijer: De oudheid van opzij; oudhistorische notities. Paperback,

Ambo 1997, van ƒ14,95 voor ƒ7,50.

Steven Sterk Utrecht.

Bundeling van eenendertig radiovoordrachten over een veelheid aan bescheiden, maar boeiende onderwerpen uit de klassieke oudheid: xenofobie in het oude Rome, supportersrellen bij een gladiatorengevecht, het leven in de bordelen van Pompeï, en de kookboeken van Apicius, met een uitvoerig recept voor een historisch verantwoorde Romeinse maaltijd (met als hoofdgerecht pullus fusilis, oftewel gevulde haan).

Bij Roelants Nijmegen is nog te vinden: Het volk van de farao's van Hilary Wilson, een gedegen beschrijving van het dagelijks leven in het oude Egypte. Met een ijzeren systematiek neemt de schrijfster alle sociale categorieën onder de loep: Hoofdstuk 1: De boer, Hoofdstuk 2: De bouwer, Hoofdstuk 3: De schrijver, tot en met Hoofdstuk 10: De koning. Van ƒ41,90 voor ƒ12,50.

    • Henk Lagerwaard