`Medewerker CDA stal stuk'

De CDA-fractie en het CDA-partijbureau hebben gezamenlijk aangifte gedaan bij de politie tegen een medewerker van het partijbureau. Het staat volgens een woordvoerder van de partij vast dat deze medewerker vorige week een vals document over het imago van oud-fractievoorzitter De Hoop Scheffer aan de tv-rubriek 2Vandaag heeft gegeven. ,,Daarvoor was geen toestemming gegeven'', aldus de woordvoerder. De medewerker, die door het CDA op staande voet is ontslagen, zegt dat hij het document niet zelf heeft vervaardigd, maar op een bureau heeft gevonden.

Vorige week vrijdag confronteerde 2Vandaag De Hoop Scheffer met een onderzoek dat vernietigende conclusies bevatte over diens imago. Hij zou door een meerderheid van de kiezers onder meer ,,ouderwets en oubollig'' en te moraliserend worden gevonden. De Hoop Scheffer zei het onderzoek niet te kennen. Zijn positie als CDA-leider was op dat moment uiterst wankel. Diezelfde avond ontkenden CDA-woordvoerders reeds de authenticiteit van het document. Het zou gaan om de resultaten van een imago-onderzoek naar het CDA zelf.