Licht uit

Headhunters hebben het afgelopen jaar gouden tijden beleefd met de SNS Reaal Groep. De bankverzekeraar kende bijna maandelijks wel een benoeming of een onverwacht aftreden van bestuurders en directeuren. Deze week was Mel Kroon aan de beurt, vice-voorzitter van SNS Reaal Verzekeringen en algemeen directeur van dochter Hooge Huys.

Tijdens Kroons bewind introduceerde Hooge Huys in april nog een nieuw en innovatief product: Pensioensparen. Onder het motto `Loungen met Hooge Huys' had de verzekeraar zelfs een cd laten maken voor zijn klanten. ,,Deze CD met als titel `Relax' bevat een met zorg geselecteerde loungemuziek. Muziek die lekker voortkabbelt (...). Rustgevend dus en perfect passend bij een onbezorgd pensioen'', aldus het persbericht.

Zou Kroon nu zelf ook gaan loungen met Hooge Huys? Voorlopig heet het dat hij op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging buiten SNS Reaal. Toevallig is zijn baas Hans Leenaars, demissionair bestuursvoorzitter van de SNS Reaal Groep, ook op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar die heeft hij nog niet gevonden. Negen maanden na zijn aantreden maakte Leenaars op 16 augustus onverwachts bekend binnen vier weken te zullen opstappen. Ruim zes weken later blijkt hij echter nog steeds op zijn zetel te zitten. Volgens het concern is hij nog aan het `afbouwen'.

Wat dat precies betekent, heeft lounger Kroon inmiddels aan den lijve ondervonden.

    • Philip de Wit