MVV kan salarissen spelers toch betalen

De noodlijdende eerstedivisieclub MVV heeft vanmorgen de salarissen van spelers en medewerkers over de maand september alsnog kunnen betalen. Dat was mogelijk nadat huisbankier SNS de blokkade van de rekening van de Maastrichtse club had opgeven.

Ook is de beslissing van vorige week donderdag, om de rekening-courant op te zeggen, ingetrokken. Daardoor beschikt MVV opnieuw over een kredietlimiet van 500.000 gulden waarmee de salarissen konden worden betaald. Dat heeft MVV-directeur W. van Wouw vanmorgen bevestigd.

De club heeft gisteren de behandeling van het verzoek tot surseance van betaling uitgesteld tot dinsdag. MVV vroeg afgelopen maandag surseance aan bij de rechtbank in Maastricht. Dat verzoek zou vandaag behandeld worden. Volgens Van Wouw hebben zich ,,nieuwe ontwikkelingen'' voorgedaan die het uitstel rechtvaardigen. Hij wil niet zeggen om welke ontwikkelingen het gaat.

MVV heeft een schuld van 3,1 miljoen gulden. De problemen werden acuut nadat de SNS-bank vorige week de rekening van MVV blokkeerde. MVV stond meer rood dan was toegestaan. SNS ontkent overigens dat de bank al in 1999 de kredietlimiet van MVV van 2,5 miljoen gulden heeft teruggebracht tot een half miljoen gulden. Directeur Van Wouw noemde dit eerder één van de oorzaken van de financiële problemen. Een SNS-woordvoerder: ,,Dat krediet is sinds 1997 onveranderd.''

B en W van Maastricht zeggen geen initiatieven te willen nemen om de schulden van MVV te saneren. Al in 1983 en 1999 steunde de gemeente de club met respectievelijk 3,7 en 2 miljoen gulden. MVV ontving bovendien van de gemeente nog miljoenen guldens via onroerend goedtransacties rond stadion De Geusselt.