Michael Jordan traint achter gesloten deuren

Onder grote mediabelangstelling heeft Michael Jordan voor het eerst sinds 1998 weer officieel getraind met een profbasketbalteam. De 38-jarige legende meldde zich gisteren in het trainingskamp van de Washington Wizards, in de universiteit van North Carolina in Wilmington. Daar bereidt het team zich voor op het nieuwe seizoen dat 30 oktober begint.

De training was besloten. Alleen de laatste tien minuten mocht de pers aanwezig zijn. De vraag of Jordan fysiek in staat is competitie te spelen, werd afdoende niet beantwoord. Toen de pers van afstand mocht toekijken, zat Jordan op de spelersbank.

Zijn nieuwe medespelers toonden zich na afloop tevreden over de beste basketballer aller tijden. ,,Je zag weer zijn strijdlust en soms acties die aan vroeger deden denken. Hij was in niets de mindere'', zei assistent-coach Larry Drew.

Jordan gaf later een analyse. ,,Het was leuk, leuk om er stevig tegenaan te gaan. Dat is de enige manier om in vorm te komen.''

Jordan verliet omringd door bodyguards het complex. Hij droeg jeans, een geel poloshirt en een blauwe hoed. Terwijl zijn medespelers in een bus wegreden, stapte in een zwarte Land Rover.