ITs festival in voortbestaan bedreigd

Het Internationale Theaterschool festival (ITs) te Amsterdam wordt door geldproblemen in zijn voortbestaan bedreigd. Als de leiding vóór 15 december geen 300.000 gulden steun vindt, kan het festival volgend jaar juni niet doorgaan. De leiding van het ITs heeft een brandbrief gestuurd naar staatssecretaris F. van der Ploeg (Cultuur) en de Amsterdamse wethouder S. Bruines (Cultuur).

Het ITs werd tot nu toe voor de helft betaald door de Amsterdamse Theaterschool en door sigarettenfabrikant Philip Morris. De Theaterschool heeft zijn bijdragen ingetrokken door de bezuinigingen in het kunstvakonderwijs.

Volgens het ITs trekt hoofdsponsor Philip Morris zich terug na druk van de overheid, die tabaksreclame onder jongeren wil verbieden. Philip Morris wijdt het echter aan een ander sponsoringbeleid. De beoogde nieuwe sponsor, een grote bank, stelt zich afwachtend op nu de economische situatie na de aanslagen in de Verenigde Staten wankel geworden is, aldus het ITs.