Turkse aardappel-salade

Het snelle aan dit recept is dat in de tijd dat de aardappels koken de groenten kunnen worden gesneden en de dressing gemaakt. Daarna is het een kwestie van samenvoegen.

Bereiding: kook de aardappels in de schil gaar. Snijd intussen de drie kleuren paprika in flinterdunne en niet te lange reepjes. Snijd de sjalot en de ui dwars op de draad in dunne plakjes en haal ze uit elkaar.

Maak een dressing door zout naar wens door het citroensap te roeren tot het zout is opgelost en dan pas de olie erdoor te roeren.

Giet, zodra de aardappels gaar zijn, het water weg en spoel ze na met koud water zodat de grootste hitte eraf is. Trek met behulp van een scherp mesje de velletjes van de aardappels af en snijd de aardappels in grove stukken boven een slakom. Roer de dressing door de aardappels en voeg dan pas de overige ingrediënten toe.

Proef of de salade voldoende gezouten is en maal er royaal peper over. De rauwe groenten zorgen voor het frisse accent in deze salade en niet zozeer het zuur in de dressing. Interessante werkwijze.

Gegrilde kebabs passen qua smaak goed bij deze aardappelsalade.

    • Florine Boucher