Thuispubliek hoont falende Koernikova

De Russische tennisster Anna Koernikova is gisteren in haar geboortestad Moskou uitgefloten na een nederlaag in het toernooi om de Kremlin Cup tegen een 17-jarige, betrekkelijk onbekende landgenote. Koernikova miste bijna het hele tennisseizoen door een voetblessure. Ze verloor alle drie de partijen die ze speelde. Dat gebeurde in juli in San Diego tegen de Australische Nicole Pratt, vorige week in Leipzig tegen landgenote Anastasia Myskina en gisteren in Moskou tegen landgenote Galina Fokina, deelneemster op een wildcard en 251ste op de wereldranglijst.

De nederlaag van Koernikova was zeer pijnlijk: 6-2, 1-6 en 6-2 in 75 minuten. Koernikova speelde uitermate zwak. Ze reeg de ongedwongen missers en dubbele fouten aaneen. Na afloop klonk een schril fluitconcert. Koernikova vergaarde de afgelopen jaren miljoenen dollars als fotomodel.

Na afloop onthield de twintigjarige Koernikova zich van commentaar. Fokina zei onder meer: ,,Ik denk dat veel Russen de laatste tijd niet meer zo dol zijn op Anna. Ik voelde meer support op de baan dan zij en daarom was ik totaal niet nerveus op het centercourt.''

Andy Roddick en Todd Martin zullen de enkelspelen voor hun rekening nemen in de promotie/degradatiewedstrijd van de Amerikaanse Davis-Cupploeg tegen India. Het duel werd uitgesteld na de aanslagen in New York en verschoven naar 12 tot en met 14 oktober in Winston-Salem in North Carolina.

Don Johnson en Jared Palmer, de Wimbledonkampioenen, vormen het Amerikaanse dubbel. De 19-jarige Roddick maakte zijn Daviscupdebuut in de uitwedstrijd tegen Zwitserland, die de Amerikanen verloren met 3-2. De winnaar van het duel verzekert zich van een plaats in de wereldgroep.

De organisatie van de Australian Open heeft het prijzengeld verhoogd voor de komende editie, die van 14 tot en met 27 januari in Melbourne wordt gehouden. De tennissers en tennisters kunnen gezamenlijk bijna twintig miljoen gulden verdienen. Dat is 17,2 procent meer dan begin dit jaar. Voor de winnaars bij de mannen en vrouwen ligt 1,18 miljoen gulden klaar. De Australian Open trok dit jaar 540.000 toeschouwers, een recordverbetering met negen procent.