Rusland en Iran hervatten militaire samenwerking

Rusland en Iran hebben gisteren in Moskou een militair samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met dit akkoord, waarvan geen bijzonderheden zijn bekendgemaakt, maakt Moskou officieel een eind aan een geheime afspraak uit 1995 met de Verenigde Staten om geen wapens te leveren aan de Islamitische Republiek, die de VS een `schurkenstaat' noemen. Rusland had de VS vorig jaar al meegedeeld dat het van plan was de militaire samenwerking met Iran te hervatten. Afgelopen maart kondigde het aan van plan te zijn Iran de komende jaren voor in totaal 7 miljard dollar wapens te leveren. Iran zou met name geïnteresseerd zijn in (luchtdoel)raketten en in pantservoertuigen. De VS hebben verscheidene malen hun bezorgdheid geuit over de jongste ontwikkelingen.