Negen voetballers van Oostenrijk niet naar Israël

Negen voetballers van de nationale ploeg van Oostenrijk reizen niet mee naar Tel Aviv voor het WK-kwalificatieduel met Israël. De internationals vrezen voor hun veiligheid wegens de kans op aanslagen in het Midden Oosten. De meeste Europese landen geven een negatief reisadvies voor Israël. Door de afzegging van het negental voelt bondscoach Otto Baric zich zwaar gedupeerd. In de Oostenrijkse verdediging mist hij zaterdag drie basisspelers. De Oostenrijkse voetbalbond neemt geen disciplinaire maatregelen tegen de thuisblijvers. De bond tekende bij de FIFA bezwaar aan tegen het doorgaan van de wedstrijd in Israël. De FIFA besloot echter dat het duel op zaterdag in Tel Aviv kan plaatsvinden aangezien de Israëlische autoriteiten de veiligheid zouden kunnen garanderen. Oostenrijk heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs voor de eindronde van het WK.