Miramax maaktfilm Bin Laden

De onafhankelijke Amerikaanse filmmaatschappij Miramax heeft deze zomer de filmrechten verworven op de Britse roman Crisis Four van Andy McNab. De veteraan van de SAS (Special Air Service) schreef het boek over een Saoedische dissident, die het Witte Huis probeert op te blazen om de Amerikaanse president te vermoorden, al in 1999. Een van de hoofdpersonen is een jonge Engelse vrouw, die door Osama Bin Laden is gerecruteerd om in de staf van het Witte Huis te infiltreren.

McNab publiceerde in 1993 al een boek. Bravo Two Zero, gebaseerd op zijn eigen ervaringen in de Golfoorlog, toen hij achter de Irakese linies gedropt werd.

Miramax is zich terdege bewust van de gevoeligheid van het onderwerp Volgens een woordvoerder van de maatschappij wordt dit `geen actiefilm'. Hij voegt eraan toe dat er nog geen datum is vastgesteld voor de opnamen. Eerst moet nog een scenario geschreven worden. dat ,,gezien de recente tragedies met grote zorgvuldigheid ontwikkeld zal worden.''