Meer van hetzelfde

Zou het uit de mode zijn geraakt om de titels van vervolgen een woordspeling op de originele naam te laten zijn? Deze nazomer krijgen we gewoon Rush Hour 2, Scary Movie 2 en American Pie 2.

American Pie 2 biedt inderdaad meer van hetzelfde, al zijn de makers er niet in geslaagd voor elke puberale grap uit de eerste film een waardig equivalent te vinden. Deed Jim (Jason Biggs) het in 1999 met een appeltaart, nu raakt hij aan zichzelf vastgeplakt als hij lijm aanziet voor glijmiddel. De vijf jongensuit Michigan zijn in deel 2 een jaartje ouder geworden en hebben iets meer seksuele ervaring opgedaan, hoewel het niet veel is. Ze huren voor hun vakantie na een jaar universiteit een huis aan een meer en proberen meisjes in bikini binnen te halen. Veel succes hebben ze niet; de meisjes met wie ze iets hebben of krijgen, zaten ook al in deel 1.

Zelfs Stiflers mom maakt weer haar opwachting. Het grappigste karakter blijft ook in deel 2 de vader van Jim (Eugene Levy) , die altijd weet langs te komen als zijn zoon zich in een pijnlijke seksuele situatie bevindt en zich daardoor in het geheel niet uit het veld laat slaan. Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg op het vervolg op het vervolg. Wat zouden de makers kunnen verzinnen rondom de baby's die de vrienden in deel 4 zullen krijgen?

American Pie 2. Regie: J.B. Rogers. Met: Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas, Seann William Scott, Eddie Kaye Thomas, Eugene Levy. In 82 bioscopen.