KLM schrapt weer aantal vluchten

KLM gaat het aantal vluchten verder terugbrengen. Dat maakte bestuursvoorzitter L. van Wijk vanochtend bekend na afloop van een hoorzitting over de privatisering van Schiphol in de Tweede Kamer. Van Wijk kondigde aan morgen te zeggen welke vluchten geschrapt zullen worden.

Bronnen bij KLM melden dat de luchtvaartmaatschappij toestemming heeft gekregen voor arbeidstijdverkorting voor een deel van het personeel.

Tijdens de hoorzitting werd verder duidelijk dat de moeizame samenwerking met Schiphol bij de gemeente Amsterdam grote aarzeling over de beursgang van de luchthaven veroorzaakt. Dat zei de Amsterdamse wethouder G. Dales vanmorgen tijdens de hoorzitting tegen de Tweede Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

Volgens Dales is met name de geluidshinder door gebruik van de zogenaamde rechte aanvliegroute naar de Kaagbaan een terugkerend probleem. De vliegtuigen gaan dan pal over de stad. ,,We hebben hierover jaren geleden al een akkoord gesloten, maar de luchthaven heeft dat nog nooit nageleefd'', aldus de wethouder.

Voor het Amsterdamse stadsbestuur is dat het bewijs dat een aandeelhouderschap na de privatisering op zichzelf niet genoeg is om de belangen van de stad te waarborgen. Dales benadrukte dat de Amsterdamse raad nog een besluit moet nemen over de privatisering. ,,Het publieke belang zal bij ons voorop staan.''