Driepunters Miller 1.000 dollar waard

De driepunters van de Amerikaanse basketballer Reggie Miller tellen komend NBA-seizoen dubbel. De spelverdeler van de Indiana Pacers, voormalig ploeggenoot van de Nederlander Rik Smits, heeft beloofd dat hij voor elk raak afstandsschot duizend dollar zal storten in het Rode Kruis-fonds voor de slachtoffers van de aanslagen in New York en Washington.

,,In tijden als deze wil iedereen iets doen voor zijn land. Dit is mijn manier'', zei Miller in het trainingskamp van de Pacers. De trefzekere guard maakte tot dusver in zijn carrière 2.037 driepunters, meer dan wie ook in de NBA. Gemiddeld gooit hij er 145 in per seizoen. Zijn record staat op 229 uit 1996-1997.

Overigens gaat ook de opbrengst van de eerste oefenwedstrijd van de Indiana Pacers, volgende week dinsdag tegen de Atlanta Hawks in de stad Mobile, naar het Rode Kruis-fonds voor slachtoffers van de ramp.

Op de website van de Washington Wizards, de ploeg van Michael Jordan, worden fans opgeroepen om, op welke wijze dan ook, te helpen in de nasleep van de aanslag. Bijvoorbeeld door geld te storten of bloed te geven. Op de website van de New York Knicks, in de basketbalcompetitie op 30 oktober de eerste tegenstander van de Wizards, is een royale plaats ingeruimd voor de hulpverleningsdiensten, geïllustreerd met een foto van een brandweerman met Amerikaanse vlag.

Basketballer Allen Iverson van de Philadelphia 76'ers, die wordt beschouwd als Jordans taaiste tegenstander in het komende seizoen, ziet af van het uitbrengen van een rap-CD. Met zijn rapsingle `40 Bars' oogstte Iverson, vorig seizoen de meest waardevolle speler in de NBA, een jaar geleden veel kritiek. NBA-commissaris David Stern noemde enkele van zijn teksten `anti-sociaal' en `beledigend'. Na een gesprek met Stern beloofde de 26-jarige Iverson de teksten voor zijn CD aan te passen, maar gezien de aanhoudende stroom negatieve reacties trekt de guard van de 76'ers zijn muziekplannen nu geheel in. Aanvankelijk zou de CD van The Answer, zoals Iversons bijnaam luidt, al in februari op de markt komen.