CDA haalt computers overhoop

De partijleiding van het CDA heeft een automatiseringsbedrijf ingeschakeld om alle personal computers op het partijbureau in Den Haag te doorzoeken.

Dit om te achterhalen wie de dader is in de kwestie van een vervalste onderzoeksrapport. Uit dit onderzoek zou blijken dat ex-partijleider De Hoop Scheffer volgens de kiezer ,,oubollig, star en moraliserend'' was. De resultaten van het vervalste rapport werden afgelopen vrijdag naar buiten gebracht door het tv-programma 2Vandaag. Mogelijk speelden ze een rol in de val van De Hoop Scheffer. ,,Naar verwachting zal de uitkomst ook bekend worden gemaakt, want deze kwestie vertroebelt de verhoudingen tussen het partijbureau en de fractie. Intern is nu al gauw extern'', aldus een partijwoordvoerder. Volgens hem is de staf op het Kuyperhuis, hoofdkwartier van de partij, eerst gevraagd of de schuldige zich wilde melden, maar dat gebeurde niet.