Boonstra treedt terug

Voormalig Philips-president Cor Boonstra legt steeds meer maatschappelijke functies neer. De raad van commissarissen van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Sara Lee/DE heeft van de van handel met voorkennis verdachte Boonstra de mededeling gekregen dat hij wenst af te treden.

Ook een woordvoerder van de Stichting Nationaal Fonds Kunstbezit zei vanmorgen dat Boonstra de voorzitter van deze organisatie schriftelijk heeft laten weten dat hij zijn functie als lid van de raad van toezicht wil neerleggen. Atos/Origin kon vanmorgen het aanblijven van Boonstra als plaatsvervangend commissaris niet bevestigen. Raambekleder Hunter Douglas en het bouwbedrijf Amstelland willen hun commissariaten van Boonstra handhaven. Boonstra zou dit najaar president-commissaris worden van Care4Cure. Een woordvoerder van het internetbedrijfje zegt (nog) geen opzegging te hebben ontvangen. Boonstra gaf zijn commissariaat bij supermarktconcern Ahold een maand geleden op. Van (beoogde) commissariaten bij Heineken en ABN-Amro had hij al eerder afgezien. Het openbaar ministerie onderzoekt mogelijke voorkennis van Boonstra bij transacties in effecten Ahold en Endemol. Het OM zei vanmorgen dat het onderzoek niet op korte termijn wordt afgerond.