UCI schorst Mercury-ploeg

De internationale wielrenunie UCI heeft het Amerikaanse Mercury uitgesloten van deelname aan wedstrijden. De ploegleiding is al maanden niet in staat salarissen uit te betalen. De beslissing betekent onder meer dat de Nederlanders Jans Koerts en Leon van Bon dit seizoen niet meer in actie komen. Voor Koerts houdt dat in dat hij het wereldkampioenschap laat schieten. De Nederlands kampioen stond bij de acht namen waaruit bondscoach Knetemann twee renners zou kiezen om zijn selectie aan te vullen.

De tien coureurs die Nederland op zondag 14 oktober tijdens de wegwedstrijd vertegenwoordigen zijn Michael Boogerd, Maarten den Bakker, Jan Boven, Erik Dekker, Steven de Jongh, Karsten Kroon, Marc Lotz, Matthé Pronk, Bart Voskamp en Thorwald Veneberg.

Knetemann completeert zijn formatie in een later stadium met twee coureurs uit zeven renners: Addy Engels, Remmert Wielinga, Remco van der Ven, Jan van Velzen, Bram de Groot, Bert Hiemstra en Aart Vierhouten.