Niet-werkende vrouw is geen luxepaardje 7

Wat is erop tegen als vrouwen kiezen voor minder werk en minder of geen eigen inkomsten hebben? Kan het misschien zijn dat partners het gewoon prettig vinden bepaalde taken te verdelen? Kan het misschien ook zo zijn dat partners ervoor kiezen om kinderen persoonlijk op te vangen en te begeleiden wanneer ze uit school komen of van hun sport of andere bezigheden?

Ik krijg de indruk dat deze persoonlijke beslissingen van tafel geveegd worden omdat ze niet conform de heersende moraal zijn. Het lijkt erop, als ik mevrouw Verstand mag geloven, dat we niet meer ondergeschikt zijn aan mannen, maar aan de norm dat alleen werken zaligmakend is.

Deze brief is niet geschreven door een niet-werkende moeder. Als ondernemer werk ik hard, heb ik altijd hard gewerkt en gestreden voor mijn emancipatie. Dit staat echter niet in de weg dat ik andermans invulling van hun leven respecteer en dat ik daar helemaal niet aanmatigend en neerbuigend over oordeel.

    • Judith Corsten