Niet-werkende vrouw is geen luxepaardje 6

De personen die in het artikel aan het woord komen, suggereren dat de Nederlandse vrouw die geen baan buiten de deur heeft `thuis zit' en niet bijdraagt aan de maatschappij.

Ik ben 14 jaar, en ik ben maar wat blij dat mijn moeder thuis zit. Ze `zit' namelijk niet. Ze zorgt voor ons, ze doet het huishouden, ze kookt, ze vangt ons op. En dat laatste is mijns inziens een grotere bijdrage aan de maatschappij dan al die secretaresses, managers, schoonmaaksters, en vrouwen die iets doen om `iets te doen'.

Als het wegens geldproblemen niet anders kan, dan heb ik niets tegen vrouwen die werken. Zeker niet als er goede opvang geregeld is. En tegen vrouwen zonder kinderen die werken, ook niet.

Maar voor kinderen kun je tegenwoordig meestal kiezen. Kinderen zijn de maatschappij van morgen; de ministers, de staatssecretarissen, de secretaresses, de managers, de schoonmaaksters ze hebben allemaal een moeder gehad. En over tien jaar zullen de kinderen van nu hun plaatsen moeten innemen; dus zijn moeders de steunpilaren van de maatschappij.

    • Lucinde Bongers