Jong Oranje oefent met drie debutanten

Heerenveen-spits Romano Denneboom, Ajax-doelman Maarten Stekelenburg en RBC-middenvelder Edwin de Graaf debuteren in Jong Oranje. Vrijdag oefent de ploeg van coach Mark Wotte in het stadion van Sparta tegen Slovenië.

Stekelenburg en De Graaf werden gisteren pas later op de dag aan de selectie toegevoegd na afmeldingen van PSV-doelman Coutinho, die tijdens de training door zijn enkel ging, en NEC'er Patrick Ax, die nog niet voldoende hersteld bleek van een knieblessure. Ook NAC'er Kevin Bobson (knie) moest alsnog afzeggen. Zijn plaats wordt ingenomen door FC Groningen-speler Ali Boussaboun.

Jong Oranje zal (vrijwel zeker) via de play-offs (in het weekeinde van 10/11 en 13/14 november) strijden om een plaats voor het EK. Op 11 oktober is in Praag de loting voor de play-offs. De negen poulewinnaars en de zeven beste nummers twee doen mee aan de barrage. Er blijven acht landen over die naar de EK-eindronde gaan.

Jong Oranje staat nu eerste in de groep, maar Portugal moet nog spelen tegen Estland. Indien Portugal wint, eindigt Nederland als tweede.

Selectie Jong Oranje. Doel: Ten Rouwelaar (Emmen), Stekelenburg (Ajax); verdediging: Lamey (RKC), Van Nieuwstadt (Willem II), Knol (Vitesse), Mathijsen (Willem II), Wisgerhof (NEC), Bosschaart (FC Utrecht); middenveld: Janssen (Vitesse), Van der Vaart (Ajax), Zonneveld (NEC), Touzani (FC Utrecht), Hersi (NAC); aanval: De Graaf (RBC Roosendaal), Kuyt (FC Utrecht), Denneboom (Heerenveen), Boussaboun (FC Groningen), Douglas (Haarlem).