Vinterberg wint Cult-publieksprijs

De Storste Helte (The Greatest Heroes), het speelfilmdebuut van de Deense regisseur Thomas Vinterberg, heeft de publieksprijs gewonnen op het vierde Nederlandse Cultfilmfestival. Het was de eerste keer dat de film, die dateert uit 1996, in Nederland werd vertoond. Het programma van het tiendaagse festival in Groningen bestond uit dertig cultfilms, waaronder een groot aantal premières en eenmalige vertoningen.

De Storste Helte is het verhaal van twee antihelden die met de dochter van een van hen op de vlucht slaan, wanneer blijkt dat haar adoptie-vader haar slaat en misbruikt. In de film wisselen hilarische en schrijnende scènes elkaar af, net als in Festen, de film waarmee Vinterberg in 1998 wereldfaam verwierf. De tweede prijs ging naar de Deense film Pusher, over een paranoïde drugsdealer, de derde prijs naar de `director's cut' van Blood Simple, de debuutfilm van Joel en Ethan Coen.