Terug van vijf euro?

Twee zakken visvoer. Van 9 gulden, nu voor 5 euro.

Hoezeer de autoriteiten consumenten ook duidelijk proberen te maken dat een euro 2,20 gulden waard is, nam uitbater Richard Reijnen van hengelsportzaak Fish Inn in Venlo afgelopen donderdag genoegen met een briefje van 5 euro. Dit was de eerste betaling in euro's in Nederland.

,,Hoewel de euro tot januari nog geen wettig betaalmiddel is, zag ik de lol er wel van in'', zegt Reijnen. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft het biljet in beslag genomen en denkt dat het afkomstig is uit een onlangs bij Frankfurt overvallen geldwagen. Het nummer op het biljet geeft DNB dit vermoeden.

De politie onderzoekt de zaak. Reijnen is niet strafbaar voor het aannemen van het biljet, de klant kan wel vervolgd worden. ,,Volgens de klant had hij het briefje weer van iemand anders gekregen.''