Opnieuw pijnlijke nederlaag Roda JC

Roda JC heeft gisteren in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van de nieuwe trainer Leekens verloor met 2-0 en staat met vier punten op de laatste plaats van de eredivisie.

Al na vier minuten opende Jensen voor Heerenveen de score. Allbäck maakte het tweede doelpunt kort na rust. In beide gevallen was het optreden van het centrale duo Vrede-Luijpers geen toonbeeld van saamhorigheid. Roda JC kwam de snelle achterstand nooit te boven. De kansen voor Roda JC beperkten zich tot een periode halverwege de eerste helft. ,,Te traag, te veel individuele fouten en te weinig gretigheid'', zo somde Leekens een drietal cruciale tekortkomingen op.

FC Twente kwam in Rotterdam tegen Sparta niet verder dan 1-1. Sparta was gisteren op het Kasteel niet in staat om ook maar een kans te creëren en speelde achterin zwak. De ploeg van Rijkaard kreeg een punt cadeau door een blunder van doelman Boschker, die een onschuldig schot van Marbus door zijn benen gaan. Kort daarna kreeg Spartaan Van der Meer een rode kaart omdat hij de doorgebroken Booth onderuit haalde. In de slotminuut kon ook Van der Leegte van FC Twente naar de kant na zijn tweede gele kaart.

FC Utrecht won gisteren voor de vierde keer op rij voor eigen publiek. De ploeg van trainer Adelaar versloeg RKC met 2-1 in een enerverend duel. Tanghe was de gevierde man bij FC Utrecht. De schotvaardige Belg hielp zijn ploeg tien minuten voor tijd aan de zwaar bevochten zege. Het was zijn vierde competitietreffer. Eerder in de wedstrijd bracht Gluscevic namens de thuisclub het eerste doelpunt op zijn naam. Van Diemen scoorde voor RKC.

Tien Willem II-spelers leken zaterdag lang sterker dan een compleet AZ. Willem II, na zeventien minuten al gekortwiekt na een tweede gele kaart voor verdediger Mathijsen, stond na 90 minuten nog met 2-1 voor. In de blessuretijd maakte Van Nieuwstadt gelijk door in eigen doel te schieten: 2-2.

Fortuna Sittard en NEC speelden zaterdagavond met 2-2 gelijk. De Nijmegenaren beëindigden het duel met negen man, maar hadden desondanks meer dan een punt verdiend. De thuisclub kon niet overweg met het surplus aan bewegingsruimte en moest het gelijkspel als een blamage beschouwen.