Kleefzegel

In het postkantoor wil ik mooie postzegels hebben. Nog steeds schrijf ik graag brieven en vind ik het leuk om ze te versturen met een mooie postzegel op de enveloppe. Het hoofd van de koningin wil ik niet kopen. Helaas is het enige wat het postkantoor daarnaast te bieden heeft de ongeïnspireerde 39 euro kleefzegel, die in boekjes van 10 komt en eruit ziet alsof hij in de supermarkt thuishoort.

,,Tot het volgend jaar komt er nog één mooie zegel'', belooft de meneer achter het loket, ,,en daar zullen we het mee moeten doen.''

Na het postkantoor ga ik naar de boekhandel waar ik een boek koop voor de onwaarschijnlijke prijs van 33 gulden en 5 cent. Dat wordt een heel gezoek in de portemonnee. Ik vind het een lelijk bedrag.

Het is de eerste keer dat ik de euro zo vertaald zie in zo'n krakkemikkig bedrag. Het voelt alsof er iets vreselijks mis is.

    • Am Schüngel