Imponerende zege AS Roma op Juventus

De Italiaanse landskampioen AS Roma heeft gisteren goede zaken gedaan door Juventus in Turijn met 2-0 te verslaan. De Argentijnse spits Batistuta deed opnieuw van zich spreken. Hij maakte een doelpunt en werd van het veld gestuurd.

In de 37ste minuut maakte Batistuta de openingstreffer voor de Romeinen. In het tweede deel was Juve dichtbij de gelijkmaker. Iuliano schoot tegen de paal, een treffer van Trezeguet werd wegens buitenspel afgekeurd. Vervolgens moest Batistuta vertrekken. Na een half uur had hij al geel gekregen wegens hands, later kreeg hij de tweede vermaning wegens een elleboogje tegen Paramatti. Assunçao besliste vervolgens het duel, terwijl Roma met een man minder speelde.

Inter profiteerde van de misstap van Juventus. De Milanese club nestelde zich bovenaan de ranglijst door zelf van Bologna te winnen en tevreden vast te stellen dat in navolging van Juventus ook stadgenoot AC Milan had verloren, met 3-1 bij Perugia. Inter, zonder de alweer geblesseerde Ronaldo, had al aan een enkele treffer van de Griek Georgatos genoeg.

Chievo blijft aangenaam verrassend. De debutant uit Verona boekte al zijn vierde overwinning, nu met 2-1 bij Udinese, en staat op de tweede plaats voor Juventus en AC Milan.

FC Barcelona heeft zich in de Spaanse primera division goed hersteld van de nederlaag tegen Bayer Leverkusen in de Champions League. Barça won in San Sebastian met 2-0 van Real Sociedad. Kluivert opende de score na een half uur. De Nederlandse aanvalsleider kopte raak na een perfecte voorzet van de Braziliaan Geovanni. Ver in de tweede helft besliste Xavi de wedstrijd. Hij schoot uit een vrije trap van een meter of twintig zeer fraai raak.

Real Madrid verspeelde weer twee punten. Nu werd op eigen veld gelijkgespeeld tegen Valladolid, 2-2. De Franse sterspeler Zidane en Raúl scoorden voor Real Madrid. Twee keer maakte Valladolid een achterstand goed.

In Engeland is Leeds United drie punten los van de achtervolgers in de Premier League. De ploeg won gisteren bij Ipswich Town met 2-1. Bij de rust leidde de thuisclub met 1-0 door toedoen van Stewart. Na de pauze maakte Keane gelijk en schoot Venus vier minuten voor het einde ongelukkig in eigen doel.

Tottenham waande zich na 45 minuten al haast zeker van drie punten in het duel met Manchester United. De Spurs leidden comfortabel met 3-0 maar verkeken zich lelijk op de veerkracht en de mentaliteit van de Mancunians. De titelverdediger kwam terug en won uiteindelijk in Londen met 5-3.