FNV start hoerenbond

Stichting De Rode Draad, de belangenorganisatie voor prostituees, gaat samen met FNV Bondgenoten een officieel erkende vakbond voor prostituees oprichten. Dit heeft De Rode Draad vandaag bekendgemaakt.

De bond zal gaan werken aan onder meer een CAO voor de prostitutie en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de beroepsgroep. De hoerenbond zal de belangen behartigen van zowel prosituees in loondienst als van prostituees die als zelfstandig ondernemer werken. Op dit moment hebben hoeren en exploitanten regelmatig geschillen met onder meer de belastingdienst, die prostituees niet altijd erkent als zelfstandig ondernemer.

FNV Bondgenoten zal juridische en arbeidskundige bijstand verlenen aan de vakbond in oprichting. Leden van de hoerenbond kunnen tegen betaling bij FNV Bondgenoten diensten afnemen.

De beroepsvereniging schat twee jaar nodig te hebben voor de oprichting. Daarna wordt besloten of de bond onderdeel wordt van FNV Bondgenoten.