Voetbalcoaches: geen `golden goal'

Een aantal Europese coaches heeft zich gezamenlijk uitgesproken voor afschaffing van de golden goal in verlengingen van voetbalwedstrijden. Het panel, met onder anderen de trainers Wenger (Arsenal), Del Bosque (Real Madrid), Houllier (Liverpool) en Rexach (Barcelona), vindt de huidige regel onbevredigend.

Liever willen de trainers terug naar het oude systeem, waarbij een gelijk geëindigde wedstrijd altijd een half uur verlengd werd, ongeacht het scoreverloop in de extra tijd. Bij de huidige regel, sinds 1996 in het internationale profvoetbal gebruikt en ook sudden death genoemd, wint het team dat in de verlenging het eerste (gouden) doelpunt maakt. ,,Geen van de aanwezige trainers is voor de sudden death'', aldus Andy Roxburgh, hoofd van de technische commissie van de UEFA.