Visser vindt hoofdje

Een visser heeft gisteravond op een kade aan de Nieuwe Waterweg in Rotterdam het hoofdje van een kind gevonden. Het hoofdje heeft enige tijd in het water gelegen waardoor het ,,onherkenbaar'' is geworden. De politie in Rotterdam vermoedt dat het kind ,,ongeveer zeven jaar oud'' was. Over het geslacht en de herkomst van het kind is nog niets bekend.

Ook is nog niet duidelijk of het hoofdje iets te maken heeft met de romp van het kleine meisje dat maandag op het strand Nulde in Putten werd gevonden. Dit wordt vandaag onderzocht. De geschatte leeftijd van dit meisje was ongeveer zeven jaar. Over haar identiteit tast de politie nog steeds in het duister. Niemand heeft het kind als vermist opgegeven.

De politie is vanochtend een grootscheepse zoekactie begonnen in de omgeving van strand Nulde. Met honderd ME'ers en een helikopter zoekt de politie naar andere lichaamsdelen en sporen die met een mogelijk misdrijf te maken hebben. Een grootschalige zoekactie als deze vergt veel voorbereidingstijd, zegt politie Noord- en Oost Gelderland. Vandaar dat de politie pas vandaag is begonnen met zoeken. De actie gaat morgen waarschijnlijk ook nog door.

Gisteravond zijn bij de politie 26 nieuwe tips binnengekomen over het rompje. Dat gebeurde nadat verschillende keren een politiebericht over de zaak was uitgezonden op de televisie.