Terug op aarde

Pak de verhuisdozen, bel de papiervernietiger. Met de informatie op het wereldwijde web heb je als belegger geen bulkende papieren dossiers en archieven meer nodig. Eindelijk een leeg bureau.

Je tikt gewoon in: www.newconomy.nl. Da's pech. Website gesloten, te veel verouderde informatie en u moet de excuses van de directeur hebben. Kennelijk is het geld inderdaad nu zo goed als op.

Een andere dan maar. Www.pharming.com. Pharming website not available staat in grafletters op de site. Sinds het Leidse biotechnologiebedrijf, genoteerd op de beurzen van Amsterdam en de Europese Easdaq, op 10 augustus uitstel van betaling heeft aangewerkt, is de site gesloten. Tijdelijk staat er, dat wel, en je kunt nog met Pharming mailen om informatie.

De bevroren sites illustreren een oude wet uit de oude economie: wie betaalt, bepaalt. Kranten en tijdschriften hebben hun eigen archieven, maar hoe elektronischer de bedrijven hoe vluchtiger zij met hun erfgoed omgaan.

De website iex haalde vorig jaar na een harde botsing met kabelbedrijf UPC de aanstootgevende, deels onjuiste colums over de beroerde financiële situatie van UPC van de site.

Maar gelukkig wordt hier en daar nog dapper tegenstand geboden. Planet Multimedia heeft de site van Newconomy afgelopen week zoveel mogelijk in oude luister hersteld dankzij de geavanceerde techniek van zoekmachine Google. Het web neemt, het web geeft.