Politie bekijkt verband tussen bomaanslagen

De politie houdt er serieus rekening mee dat er een verband bestaat tussen een deze week uitgevoerde bomaanslag op een auto in Steenbergen en de bomaanslag op het kantoor van advocaat P. Bovens, in Utrecht eind mei.

Maandag raakte een 55-jarige bewoonster van de Van Bredastraat in Steenbergen ernstig gewond toen haar auto ontplofte. Een medewerker van een nabijgelegen garagebedrijf kon de vrouw uit de auto halen.

Bij inspectie van de auto, de volgende dag, bleek er nog een pakketje explosieven onder het voertuig te zitten. Ook werd duidelijk dat het slachtoffer de echtgenote is van de wegens drugshandel veroordeelde W.R.

De rechtbank in Utrecht legde R. in 1998 enkele jaren celstraf op wegens de handel in grondstoffen voor xtc-tabletten. Samen met medeverdachten had R. twaalfduizend liter PMK vanuit Hongkong naar Nederland gesmokkeld en in het criminele circuit verkocht.

Tegen R. loopt nog een zogenoemde ontnemingszaak. Justitie wil dat hij de winsten terugbetaalt die hij met de drugshandel heeft behaald. De man is sinds enkele maanden op vrije voeten.

R. wordt bijgestaan door de Utrechtse strafpleiter Bovens. Die kwam onlangs in het nieuws doordat zijn kantoor in de avond van 31 mei werd beschadigd door een explosie.

De aanslag bij advocaat Bovens gebeurde een dag voor een nieuwe zitting in de rechtszaak tegen R. waar de ontnemingsvordering tegen hem zou worden behandeld. R. zou tijdens die zitting worden bijgestaan door Bovens. Door alle commotie rond de bomaanslag ging die zitting niet door. Naar verluidt wordt R. door criminele kompanen onder druk gezet om een financieel geschil te beslechten.