Piercing in lip Posh Spice was nep

TIJDENS HAAR EERSTE soloconcert maandag verraste de ex-Spice Girl Posh Spice (Victoria Beckham) haar jeugdige fans met een lip-piercing. Ze kwam het podium in Birmingham op met een ring door haar onderlip, met de mededeling: `Ik heb 'm er net in laten zetten, een paar minuten geleden. Het doet hartstikke zeer.'

Na het concert zijn dinsdag honderden Engelse meisjes die er graag net zo uit willen zien als Posh Spice, naar de piercer gegaan om zich ook een ring door de lip te laten boren. Dat kost geld en doet pijn. Bovendien zeiden de Britse tandartsen, is het slecht voor je mond: je kunt onstekingen en extreme bloedingen krijgen van al dat gaten prikken in je mond. Ook kun je ziektes krijgen, als de lippen-doorboorders vieze naalden gebruiken.

Na al die kritiek, liet Posh dinsdag weten: ,,De ring is niet echt. Het was niet mijn bedoeling dat kinderen ook zo'n ring in hun mond lieten zetten.'' Posh zei dat ze het klem-ringetje al jaren had.

De Engelse kranten stonden woensdag bol van de kritiek op Posh Spice, en vol met boze commentaren van meisjes die zich een ring door de lip hadden laten boren. Clare Selby (18) bijvoorbeeld betaalde bijna honderd gulden voor een lipring, en nu heeft ze spijt, zei ze in The Sun: ,,Ik heb het voor Posh gedaan, en nu hoor ik dat het nep is. Toen ik dat hoorde wilde ik wel in tranen uitbarsten. Het doet erg pijn. Ze is een echte koe, die Posh. Ze moet toch geweten hebben dat fans haar nadoen.''