Pas verschenen: Non fictie

Livius: Vrijheid voor de Grieken

De geschiedenis van Rome XXXI-XLV.(Ab urbe condita XXXI-XLV). Vert. Hedwig W.A. van Rooijen-Dijkman, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 952 blz. ƒ150,–

Derde en laatste deel van de vertalingen van Livius over de geschiedenis van Rome. Pieter Steinz schreef over Hannibal voor de poorten, De geschiedenis van Rome XXIXXX: `Als stijlvol moralist is Livius onovertroffen. Zijn monumentale zinnen en zijn grote greep op zeven eeuwen Romeins verleden zijn een illustratie van wat hij in het voorwoord van zijn geschiedwerk aankondigt: `Dit vooral is zo nuttig en heilzaam in de bestudering van de geschiedenis, dat je lering uit allerlei voorbeelden, als geboekstaafd op een illuster monument, voor je ziet. Daaruit kun je kiezen wat je terwille van jezelf en van je land wilt navolgen en wat je uit de weg wilt gaan' (Boeken,28.02.97).