Laurus schorst voorzitter

Bestuursvoorzitter O. van der Straaten is door de raad van commissarissen gedwongen op te stappen bij het supermarktconcern Laurus. Van der Straaten, die vandaag al is geschorst, wordt verantwoordelijk gehouden voor de grote problemen bij Laurus.

Dit heeft Laurus vanmorgen bekendgemaakt. Van der Straaten wordt voorlopig vervangen door J. Konings, die als interim-voorzitter de raad van bestuur gaat leiden. Konings, die onder meer financieel bestuurder is geweest bij Sara Lee/DE, geldt als een echte cijferman en is om die reden aangetrokken bij het tobbende Laurus.

Van der Straaten moet officieel opstappen ,,gelet op de slechte gang van zaken bij het concern''. Onder Van der Straaten werd begonnen met de moeizame ombouw van de winkels met verschillende formules naar één Konmar-formule. Tot nu toe zijn 121 van de geplande 800 winkels van Laurus (Edah, Super de Boer, Lekker & Laag en Groenwoudt) omgevormd tot Konmar, maar dat levert vooralsnog te weinig op. Afgelopen weekeinde moest Laurus een winstwaarschuwing afgeven.

Tegelijk met de winstwaarschuwing kwam Van der Straaten onder curatele van de commissarissen en werd M. Ververs gedelegeerd commissaris. Hij blijft deze functie de komende tijd vervullen. Op korte termijn komt er een buitengewone aandeelhoudersvergadering om de machtswisseling te formaliseren.

konings pagina 12