IDTV doet overname en krijgt naam terug

Het op één na grootste televisiebedrijf van Nederland – na Endemol – gaat weer IDTV heten en neemt RedForest over, de productiemaatschappij van tv-presentator Rolf Wouters.

ID&DTV was de naam die IDTV in mei 1999 kreeg na de overname van concurrent D&D en het vertrek van oprichter Harry de Winter uit de dagelijkse leiding. Wouters treedt toe tot de directie van IDTV, hij wordt tweede producent naast bedrijfsleider Frank de Jonge en verantwoordelijk voor entertainment en internettelevisie. IDTV (omzet 75 miljoen gulden, 200 personeelsleden) neemt de 16 werknemers van RedForest over. Wouters zegt zijn belang te hebben verkocht om de mogelijkheden voor zijn bedrijf te vergroten.

Volgens Wouters lag de nieuwe naam nooit lekker in de mond en is IDTV nog altijd een sterk merk dat bekend werd met producties als Taxi, Oud Geld en Lingo. Het bedrijf maakt jaarlijks zo'n 1500 uur televisie in alle genres voor zowel de publieke als de commerciële zenders. IDTV is de voornaamste activiteit van de CVI Mediagroep waarvan het uitgeefconcern VNU en het Britse mediaconcern Chrysalis (50,1 procent) aandeelhouder zijn. CVI bezat een minderheidsaandeel in RedForest. Volgens VNU past het bedrijf niet meer bij het concern.